Αθήνα

Αθήνα

Η ομάδα του U4EU πραγματοποίησε τρεις στάσεις φέτος: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα επιμορφώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περισσότερα από 40 σχολεία.
Βρέθηκε επίσης σε αρκετά σχολεία της Ελλάδος πραγματοποιώντας αντίστοιχες δράσεις.

Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης Εκπαιδευτικής Δράσης στην Αθήνα κατεβάζοντας το σχετικό PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 23-03-2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη Εκπαιδευτική Δράση του U4EU

Μαθητές έμαθαν με διαδραστικό τρόπο για την Ευρώπη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Με την ενεργή συμμετοχή 180 μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 21 Μαρτίου στον Πειραιά, η πρώτη Εκπαιδευτική Δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος Jean Monnet, "Universities4EU (U4EU)", από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ακαδημαϊκή συντονίστρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από 20 διαφορετικά Λύκεια της χώρας για να ενημερωθούν σχετικά με τις προκλήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της. Μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε αναζήτησαν απαντήσεις για τα προβλήματα που τροφοδοτούνται από την κρίση τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Ελλάδα.

Το πιο διαδραστικό κομμάτι του προγράμματος κέρδισε το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών. Μέσα από τα θεματικά εργαστήρια που υλοποίησαν μέλη νεανικών φοιτητικών οργανώσεων (AIESEC, JEF, AEGEE, Όμιλος Ρητορικής και Ομάδα MUN, ΚεΠΝΕΤ) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις, συνεργατικές στάσεις και δεξιότητες. Έπαιξαν, συζήτησαν με φοιτητές Erasmus από διάφορες χώρες και εκπροσώπους του Erasmus Student Network της Ελλάδας, ενώ παράλληλα έγιναν μέρος της δημιουργίας και της διαμόρφωσης των ερωτήσεων ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού για την Ευρώπη. Μέσα από τη διάδραση που παρείχαν τα θεματικά εργαστήρια οι μαθητές κατάφεραν να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο τι σημαίνει γι’ αυτούς η ΕΕ.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή τεσσάρων μαθητών και δύο καθηγητών από την Τήλο, που ταξίδευαν δύο ημέρες για να συμμετάσχουν στην Εκπαιδευτική Δράση του U4EU.

Η Ομάδα του U4EU θα ταξιδέψει πραγματοποιώντας άλλες δύο εκπαιδευτικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη στις 28 Μαρτίου και στην Καβάλα στις 30 Μαρτίου, συναντώντας περίπου 250 μαθητές και εκπαιδευτικούς από 20 διαφορετικά Λύκεια.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε διήμερο συνέδριο τον Οκτώβριο του 2015 στον Πειραιά μαζί με τα αποτελέσματα της έρευνας «Τι σημαίνει η Ευρώπη για σένα (What Europe means 4U)», το επιδαπέδιο παιχνίδι που θα έχει δημιουργηθεί αλλά και μια εφαρμογή σχετική με την ΕΕ για mobile συσκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το U4EU επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.u4eu.eu καθώς και τοinfographic που έχει δημιουργηθεί για τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος.
unipi.jpg
erasmus.jpg
iky.png
eliamep.png
kepnet.png
ymca.png
rcp.png
aegee.png
kavala.png
mun.jpg
nef.png
aegean.png
aiesec.png
esn.png