Καβάλα

Καβάλα

Η ομάδα του U4EU πραγματοποίησε τρεις στάσεις φέτος: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα επιμορφώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περισσότερα από 40 σχολεία.
Βρέθηκε επίσης σε αρκετά σχολεία της Ελλάδος πραγματοποιώντας αντίστοιχες δράσεις.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκπαιδευτική μας δράση στην Καβάλα στις 30 Μαρτίου 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δείτε το πρόγραμμα της τρίτης Εκπαιδευτικής Δράσης στην Καβάλα κατεβάζοντας το σχετικό PDF.

Δελτίο Τύπου

Πειραιάς, 24-03-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Universities4EU του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Με τρίτο σταθμό την Καβάλα, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, το πρόγραμμα Universities4EU (U4EU) ολοκληρώνει το ταξίδι του σε τρία διαφορετικά μέρη της Ελλάδας θέτοντας στο επίκεντρο νέους, μαθητές ηλικίας 16-18 ετών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά μαθητές και καθηγητές Λυκείων της χώρας με το Πανεπιστήμιο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να ακολουθήσει διάλογος πάνω στις σύγχρονες προκλήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της, καθώς και να αναζητηθούν απαντήσεις για τα προβλήματα που τροφοδοτούνται από την κρίση τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα U4EU αποσκοπεί επίσης, στη σύνδεση και αλληλοδιάδραση των διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την κοινωνία των πολιτών. Έτσι, ο διάλογος και οι δράσεις που ξεκινούν από το Πανεπιστήμιο,  θα συνεχιστούν στα Λύκεια της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες.

Η τρίτη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας και στηρίζεται από τον Δήμο Καβάλας. Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν 130 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί από 6 διαφορετικά Λύκεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιο συγκεκριμένα θα έρθουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο και το 5ο  Λύκειο Καβάλας, από το 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας, το 3ο  ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και από το ΓΕΛ Διδυμοτείχου.  Μέσα από θεματικά εργαστήρια που θα υλοποιηθούν από νεανικές φοιτητικές οργανώσεις (AIESEC, JEF, AEGEE, Όμιλος Ρητορικής και Ομάδα MUN, ΚεΠΝΕΤ), οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν γνώσεις, συνεργατικές στάσεις και δεξιότητες.

Στο πιο διαδραστικό κομμάτι του προγράμματος οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να συζητήσουν με φοιτητές Erasmus του ΤΕΙ Καβάλας από διάφορες χώρες, ενώ παράλληλα θα γίνουν μέρος της δημιουργίας ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού συνεισφέροντας στη δημιουργία και στη διαμόρφωση των ερωτήσεών του, έτσι ώστε να εκφράσουν δημιουργικά τι σημαίνει γι’ αυτούς η ΕΕ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα U4EU μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκει την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους σχετικά με τη διακυβέρνηση, τις πολιτικές και τα προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση και την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ομάδα του U4EU είχε ταξιδέψει προηγουμένως πραγματοποιώντας άλλες δύο εκπαιδευτικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη στις 28 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου, συναντώντας περίπου 270 μαθητές και εκπαιδευτικούς από 37 διαφορετικά Λύκεια. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε διήμερο συνέδριο τον Οκτώβριο του 2015 στον Πειραιά μαζί με τα αποτελέσματα της έρευνας «Τι σημαίνει η Ευρώπη για σένα (What Europe means 4U)», το επιδαπέδιο παιχνίδι που θα έχει δημιουργηθεί αλλά και μια εφαρμογή σχετική με την ΕΕ για mobile συσκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το U4EU επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.u4eu.eu καθώς και το infographic που έχει δημιουργηθεί για τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος.

Με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας

unipi.jpg
erasmus.jpg
iky.png
eliamep.png
kepnet.png
ymca.png
rcp.png
aegee.png
kavala.png
mun.jpg
nef.png
aegean.png
aiesec.png
esn.png